Hoe gebruik je OPEN?

 

Stap 1: Regel een kring!
Als je nog geen kring hebt om samen OPEN te gebruiken, zet er dan zelf een op. Check je eigen netwerk voor jongeren die ook zin hebben in een nieuwe uitdaging of vraag mensen in je gemeente om te helpen bij het organiseren van een jongerenkring. Lukt dit niet, of ben je niet zo’n groepsmens: je kunt OPEN ook prima voor je eigen bijbelstudie gebruiken.

Stap 2: Lees het hoofdstuk
Voordat je het hoofdstuk gaat bespreken, leest iedereen het thuis alvast door samen met het bijbelgedeelte dat erbij hoort. Dat werkt inspirerend voor jezelf (je kunt het alvast op je laten inwerken) en stimulerend voor het groepsgesprek (iedereen weet waar het over gaat zodat je snel to the point kunt komen).

Stap 3: Kies wat je wilt bespreken
In elk hoofdstuk wordt één bijbelse persoon of bijbelboek vanuit verschillende invalshoeken belicht. Daarbij kan de gespreksleider of de groep kiezen welke onderdelen besproken worden en in welke volgorde. Niet alles uit een hoofdstuk hoeft dus gebruikt te worden. En je hoeft ook niet de volgorde van het hoofdstuk te volgen. Maak er een programma op maat van!
Dit kun je als gespreksleider vooraf doen of je overlegt aan het begin van het gesprek welke keuzes jullie willen maken.

Stap 4: Samen op ontdekkingstocht door de Bijbel
Gebruik het boek, je eigen Bijbel en de filmpjes. Lees, kijk, praat, bid, lach, discussieer, schrijf, word stil en laat je inspireren door het leven van bijbelse personen en de lijnen in bijbelboeken. Ontdek wie God toen was en wat Hij deed. En heb het lef om dit naast je eigen leven te leggen!