Programma

12:30 – Inloop
13.00 – Viering
14.00 – Workshopronde 1
14.45 – Pauze, wisselen workshops
15.00 – Workshopronde 2
16.00 – Borrel, proeven van elementen uit OPEN en van de bieren van Tongval

Bereikbaarheid

Rondom de Jeruzalemkerk is parkeerruimte, maar wel betaald. Klik voor tarieven. Met het OV is Vanboven goed bereikbaar via station Amsterdam-Zuid en dan verder met de tram of bus naar halte Mercatorplein. Vanaf daar is het 2 minuten lopen.

Workshops

Surfen op de Psalmen

Hoe pak jij deze psalm? De golven van emotie in de psalmen worden gezamenlijk uitgezongen op spontane melodieën. Afwisselend samen en dan weer door de voorzanger. Er kan zomaar een nieuw lied ontstaan!

Twintigers in de kerk? Geen idee!

Hoe kijken twintigers tegen de kerk aan? Wat hebben zij te bieden? En hoe kijkt de kerk tegen hen aan? Deze vragen zijn het uitgangspunt voor veel interactie en ontmoeting tussen twintigers, predikanten en jongerenwerkers.

Slow-reading

Stil worden, tot rust komen, God zoeken. Volgens de methode van de monniken van vroeger staan we aandachtig stil bij een bijbeltekst, om daarna te ontdekken hoe God door die tekst tot ons spreekt. Een mooie verdieping van je eigen stille tijd.

Lopen op het water

Wat zou jij doen als je Petrus was? Stap je uit de boot of blijf je liever zitten? Met twee acteurs uit de OPEN filmpjes plaats je jezelf in de schoenen van Petrus, en leer je hoe je Gods verhaal en jouw verhaal met elkaar kunt verbinden.

Teleurgesteld?!

Teleurgesteld in de kerk, jezelf, God, of mensen? Helaas gaat deze workshop omgaan met teleurstellingen wél door.

Creatief kerk-zijn

Twee intiatiefnemers van Vanboven Amsterdam geven een inkijkje in hun creatieve en maatschappelijk betrokken manier van kerkzijn midden in Amsterdam. En natuurlijk geven ze je de opdracht om zelf out of the box te denken.

Afhankelijk van het aantal opgaven worden er workshops toegevoegd of weggelaten. Opgeven voor de workshops is niet nodig, wie het eerst komt…

Klik hier om je aan te melden!

Terug naar de hoofdpagina